Σχετικά με μας

Έπειτα από μακροχρόνια εμπειρία και εκπαίδευση στην τέχνη του χορού, η Σωτηρία Λεονταρίδου πρωτοπορεί ιδρύοντας την πρώτη σχολή χορού στην περιοχή του Λαγκαδά.
Αφού αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΔΗΚΕΣ “ΙΡΙΣ”, η Σωτηρία Λεονταρίδου εργάστηκε σε καταξιωμένες σχολές χορού και πολιτιστικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της περιοχής του Λαγκαδά. Κρίνοντας απαραίτητη την συνεχή ενημέρωσή της για τα του χορού, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διακεκριμένων χοροδιδασκάλων όπως Νίνα Δίπλα, Λίντα Καπετανέα και Josef Fruce, Τάσος Καραχάλιος, Guto Masedo, David Brandstatter and Malgven Gerbes, Ανθυμίδου Μαρία, Κώστας Γεράρδος, Μπάκα Κική, Μιχάλη Ναλμπάντη, Daniel Lommel. Το 2014 αποτέλεσε μέλος της ομάδας χορού «PAS. PARTU» συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων και στο Φεστιβάλ Μουσών, με το έργο «΄Απολις» της Σοφίας Μάντη.
Με γνώμονα την αγάπη της για τον χορό, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα ιδρύοντας το 2014 την δική της σχολή χορού, RIAL Dance.
Η ομάδα της αποτελείται από τρεις ακόμη ταλαντούχους χοροδιδασκάλους, οι οποίοι πέρα από εκπαίδευση, εξειδίκευση σε συγκεκριμένα είδη χορού και επαρκή εμπειρία μοιράζονται μαζί της το πάθος για την τέχνη του χορού αλλά και έναν κοινό στόχο….
Ο στόχος μας…
« Ο χορός είναι κάτι πέρα από την απλή αναπαραγωγή κινήσεων… Ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων, ψυχαγωγία, ευκαιρία για εκτόνωση της έντασης της καθημερινότητας, για κοινωνικότητα και παράλληλα για φυσική άσκηση. Στόχο της ομάδας της RIAL DANCE, λοιπόν, δεν αποτελεί μόνο η άρτια διδασκαλία αλλά θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να απολαύσει μέσα από τα μαθήματά μας όλα τα οφέλη του χορού, να τον αγαπήσει για κάθε ένα από αυτά, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να βρει ο καθένας ένα δικό του νόημα στον χορό..»
Σωτήρια Λεονταρίδου

Τα είδη χορού που μπορείτε να διδαχτείτε στην RIAL DANCE είναι κλασικό και σύγχρονο μπαλέτο, μοντέρνος χορός, latin, salsa, ευρωπαϊκοί χοροί, αργεντίνικο τάνγκο, hip-hop, oriental. Λειτουργούν επίσης τμήματα ZUMBA και PILATES.

Το 2019 η ιδιοκτήτρια της σχολής μας, Ρία Λεονταρίδου, βραβεύτηκε με το βραβείο “Γε’νέο Επιχειρείν” ως μία από τις σημαντικότερες νέες επιχειρηματίες στη Βόρεια Ελλάδα στον κλάδο της Τέχνης και Πολιτισμού από τον οργανισμό Θεσσαλονίκης Δρώμενα,  δίνοντας την εξής συνέντευξη στο ομώνυμο περιοδικό:

1) Με τι ασχολείστε και για ποιο λόγο;

Διδάσκω κλασικό και σύγχρονο χορό, όπως και κάποια γυμναστικά προγράμματα Pilates και Zumba. Επίσης ως ιδιοκτήτρια έχω και την διεύθυνση της σχολής, πράγμα που μου δίνει την ευκαιρία να ανανεώνω το όραμά μου, να αφουγκράζομαι τις ανάγκες των γονιών και των μαθητών μου, να εμπλουτίζω τα προγράμματά μου και να συντονίζω τις δράσεις. Οπότε νιώθω πολύ τυχερή γιατί συνδυάζω τα δυο αντικείμενα που σπούδασα.

2) Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ξεκινήσετε;

Η αγάπη μου για τον χορό ήταν η κινητήριος δύναμη που με ώθησε να ιδρύσω αυτό τον ζωντανό οργανισμό τέχνης και πολιτισμού. Έτσι εκπλήρωσα ένα από τα όνειρά μου, που ήταν η ίδρυση μιας σχολής χορού, σε μια περιοχή που δεν υπήρχε. Τιμή και χαρά μου αποτελεί το γεγονός ότι τα παιδιά του τόπου μου πια, μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του χορού, να εμπνευστούν και να χορέψουν. Κοινός στόχος δικός μου και των γονιών είναι η ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των παιδιών μας και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους μέσα από την ομάδα.

3) Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζετε την κρίση;

Όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι “ When there is a will, there is a way” όταν έχεις τη θέληση, βρίσκεις και τον τρόπο. Θεμέλιο της λογικής της δουλειάς μου είναι η επίλεκτη ομάδα συνεργατών μου που με σύμπνοια και ομαδικότητα δημιουργούμε νέους καλλιτεχνικούς δρόμους με γνώμονα τον συνδυασμό προσιτό κόστος – υψηλή ποιότητα. Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι ο χορός αποτελεί ένα μέσο έκφρασης και θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής και σώματος κι έτσι δρα από μόνος του σαν φάρμακο ενάντια στην κρίση.

4) Πως βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;

Το επιχειρείν δαμάζεται ασταμάτητα την τελευταία δεκαετία. Το αισιόδοξο είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω και πολλοί νέοι τολμούμε και κάνουμε το ξεκίνημά μας παρά το άγονο έδαφος που υπάρχει. Οι αρχαίοι Έλληνες το έχουν πει καλύτερα «Πενία τέχνας κατεργάζεται». Η στέρηση μας κάνει πιο ευρηματικούς, πιο ευέλικτους, πιο επιλεκτικούς και πιο προσαρμοστικούς στις αλλαγές. Αυτό βέβαια απαιτεί την ανάλογη σοβαρότητα, υπομονή, επιμονή και εργασιακό προγραμματισμό

(πηγή Θεσσαλονίκης δρώμενα, γε’νεο επιχειρείν,2019)

Στις 22 Μαρτίου 2023 απέσπασε ξανά το βραβείο «Γε’νεο Επιχειρείν» ως μια από τις σημαντικότερες νέες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης κάτω των 40 ετών

Τα πάντα Γύρω από το Χορό...

” Σχολή χορού Rial Dance τα πάντα γύρω από το χορό.
Διδάσκονται όλα τα είδη χoρού σε όλες τις ηλικίες.
Τμήματα παιδικά- εφηβικά – ενηλίκων “
Λουτρών 8, Λαγκαδάς 57200 Θεσσαλονίκη
Υποκ/μα: 16ο χλμ. Θεσσαλονίκης –Λαγκαδά
τηλ: 23940 23883 email: info@rialdance.gr