Latin - Tango

Latin 

Οι λάτιν χοροί ( Rumba ,Cha cha, Mambo ,Rock n Roll , Tango , Salsa) λόγω της διαφορετικότητας του κάθε είδους, καλύπτουν κάθε διάθεση

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των Λατινοαμερικάνικων χορών, είναι ο γρήγορος ρυθμός και η έντονη κίνηση, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη του σώματος του χορευτή. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε πως το latin είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης. Πιο συγκεκριμένα, η συστηματική ενασχόληση με αυτό το είδος χορού δυναμώνει τα άκρα, γυμνάζει τους κοιλιακούς μυς ενώ χαρίζει σφριγηλότητα και ευλυγισία. Παράλληλα, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο απώλειας βάρους καθώς σε μία μόλις ώρα εξάσκησης «καίμε» εκατοντάδες θερμίδες.

Πέρα από τα οφέλη των Λατινοαμερικάνικων στην καλή υγεία του σώματός μας, το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασης συμβάλει κατά πολύ στην ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας ενός μαθήματος latin και ειδικά έπειτα από μία πιεστική ημέρα, θα δείτε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει κατακόρυφα και τη νευρικότητα να υποχωρεί. Η έντονη μουσική, η κίνηση και η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους βοηθά τον εγκέφαλο να εκκρίνει ορμόνες χαράς και το άγχος να σας εγκαταλείπει όσο περνάει η ώρα. Έτσι στο τέλος του μαθήματος, θα νιώθετε ανάλαφροι, πλήρεις και χαρούμενοι.

Με κύριο προνόμιο την αγάπη που μπορούν να μας καλλιεργήσουν για τον εαυτό μας και το σώμα μας, την αυτοπεποίθηση, την κοινωνικότητα και τη διασκέδαση, οι λάτιν χοροί μας δίνουν την ευκαιρία να εκφραζόμαστε μέσω του χορού και να μπορούμε χορεύοντας να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο μας.  Συνδυάζει την ένταση της αερόβιας γυμναστικής με την ηρεμία της ψυχής και του μυαλού που συνοδεύει κάθε μορφή τέχνης.

Ανακαλύψτε την μαγεία του latin, με τον καλύτερο τρόπο…..χορεύοντας!

Tango 

Ένα είδος χορού γνωστό για το πάθος και τον ερωτισμό του! Πέρα απο την αισθητική του, μπορεί να οφελήσει σημαντικά σε σωματικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο συνδυασμός της μουσικής tango, η αίσθηση ολοκλήρωσης και η προσοχή που απαιτείται για να γίνουν οι αυτοσχεδιαστικές κινήσεις καθιστούν το tango πολύ ξεχωριστό για τη βελτίωση τόσο της γνωσιακής όσο και της σωματικής υγείας.

Επιπλέον, δεδομένου ότι το Tango είναι πρωτίστως χορός που απαιτεί περπάτημα, είναι στην πραγματικότητα ευκολότερο να μαθευτεί και να χορευτεί σε αντίθεση με άλλους χορούς.

Επίσης στο tango, από την στιγμή που η αλλαγή παρτενέρ προτείνεται είναι πολύ πιο εύκολη η κοινωνικοποίηση της κοινότητας των χορευτών.

Συγκεκριμένα με το tango βελτιώνονται σημαντικά οι παρακάτω τομείς:

1) Σωματική Άσκηση

  • Το tango είναι καλό για καρδιαγγειακή υγεία..
  • Το tango αυξάνει την κινητικότητα, την ισορροπία, το μήκος βηματισμού και τη εσωτερική ενδυνάμωση.

2) Κοινωνική Ικανοποίηση

  • Αλληλεπίδραση μεταξύ ατόμων με παρόμοια ενδιαφέροντα.
  • Αλληλεπίδραση μεταξύ ατόμων με παρόμοιους στόχους.

3) Πνευματικότητα και πληρότητα

  • Το tango προκαλεί μια κατάσταση ροής και πνευματικότητας.
  • Η προσοχή βελτιώνεται.

4) Η γνώση

  • Ειδικές γνωστικές δεξιότητες μπορούν να βελτιωθούν.
  • Ο χορός φαίνεται να αποτελεί μια αποτελεσματική άσκηση για την εξουδετέρωση της άνοιας.

5) Συναισθηματική και Εκπαιδευτική Υγεία

  • Το tango παρέχει μια οδό για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.
  • Οι συναισθηματικές αντιδράσεις διευκολύνεται από τη μουσική του tango και βελτιώνονται με το χορό.

Τα πάντα Γύρω από το Χορό...

” Σχολή χορού Rial Dance τα πάντα γύρω από το χορό.
Διδάσκονται όλα τα είδη χoρού σε όλες τις ηλικίες.
Τμήματα παιδικά- εφηβικά – ενηλίκων “
Λουτρών 8, Λαγκαδάς 57200 Θεσσαλονίκη
Υποκ/μα: 16ο χλμ. Θεσσαλονίκης –Λαγκαδά
τηλ: 23940 23883 email: info@rialdance.gr