Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος Χορός 

Ο σύγχρονος χορός προέκυψε ως μία μορφή «επανάστασης» ενάντια στις αυστηρές αρχές του μπαλέτου.

Επειδή επικεντρώνεται στον αυθορμητισμό και την αυτοέκφραση, σε αντίθεση με τη χορογραφία και την άκαμπτη τεχνική, οι μαθητές στα μαθήματα σύγχρονου χορού τείνουν να αναπτύσσουν καλύτερη αυτογνωσία, τόσο σωματική όσο και συναισθηματική, μαζί με τη φυσική κατάσταση και την ευλυγισία που προσφέρουν όλα τα μαθήματα χορού. Είναι μια σημαντική προσθήκη για έναν ολοκληρωμένο χορευτή για πολλούς λόγους, και βοηθά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της σκέψης, που προσφέρουν αμέτρητα πλεονεκτήματα και οφέλη στη ζωή του μαθητή

Βασικά χαρακτηριστικά του χορού είναι η ελευθερία και η έντονη εκφραστικότητα που χαρακτηρίζει τις κινήσεις των χορευτών. Κάθε χορευτής σχεδιάζει ο ίδιος τις χορογραφίες του και συχνά επινοεί βήματα τα οποία χρησιμοποιεί στις ρουτίνες του.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του μοντέρνου, που τον διαφοροποιεί από το μπαλέτο, είναι η σκόπιμη χρήση της βαρύτητας. Οι χορευτές του σύγχρονου χρησιμοποιούν το βάρος του σώματός τους για να ενισχύσουν τις κινήσεις τους, και οι χορογραφίες τους συχνά περιλαμβάνουν «πτώσεις» στο έδαφος και φιγούρες στο πάτωμα.

Επιπλέον χρησιμοποιούν τον χορό ως μέσο έκφρασης των προσωπικών τους συναισθημάτων. Για τους χορευτές του σύγχρονου, ο χορός είναι μια εκδήλωση έκφρασης και δεν υπάρχει συναίσθημα που δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από τον χορό.

Τέλος ο σύγχρονος χορός επιτρέπει στους χορευτές να κινούνται ελεύθερα, χωρίς να θέτει κανόνες και περιορισμούς, γι’ αυτό και αποτελεί την απόλυτα ελεύθερη έκφραση κάθε χορευτή.

Τα πάντα Γύρω από το Χορό...

” Σχολή χορού Rial Dance τα πάντα γύρω από το χορό.
Διδάσκονται όλα τα είδη χoρού σε όλες τις ηλικίες.
Τμήματα παιδικά- εφηβικά – ενηλίκων “
Λουτρών 8, Λαγκαδάς 57200 Θεσσαλονίκη
Υποκ/μα: 16ο χλμ. Θεσσαλονίκης –Λαγκαδά
τηλ: 23940 23883 email: info@rialdance.gr