Μπαλέτο

Μπαλέτο 

Το μπαλέτο είναι ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, με μεγάλη ιστορία και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του μπαλέτου έχει τις ρίζες της στην αναγεννισιακή Ιταλία. Τότε ο χορός αποτελούσε βασικό τρόπο ψυχαγωγίας των ευγενών και των αριστοκρατών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών τους. Αργότερα, διαδόθηκε στη Γαλλία, όπου εξελίχθηκε από μια ασχολία ερασιτεχνών σε επαγγελματική ενασχόληση και απέκτησε τις βασικές του ορολογίες. Παρ’ όλα αυτά η Ρωσία είναι η χώρα που έδωσε στο μπαλέτο τη σημερινή του μορφή και ταυτότητα.

Ένα κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα είδη μπαλέτου είναι η πειθαρχία, οι εντυπωσιακές και συχνά δύσκολες ασκήσεις και η συχνή εξάσκηση, παράγοντες που δίνουν στους χορευτές μπαλέτου πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Μειώνει το άγχος: Εστιάζοντας σε ένα μάθημα μπαλέτου με τη μουσική η προσοχή σας επικεντρώνεται στη σωστή εκτέλεση των βημάτων. Αυτό βοηθάει να απαλλαγείτε από πολλές σκέψεις και από το άγχος της καθημερινότητας. Η κίνηση του σώματος με τον χαλαρωτικό ήχο της κλασικής μουσικής μπορεί επίσης να αποτελέσει μια μορφή χαλάρωσης.
  • Είναι ένας κάλος τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας: Το μπαλέτο είναι πράγματι μια τέχνη μέσω της οποίας μπορείτε να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας μέσα από τις εκφράσεις και τις χαριτωμένες κινήσεις. H επιδέξια εκτέλεση των βημάτων χορού υπό τον ήχο της κλασικής μουσικής είναι ένας τρόπος συναισθηματικής έκφρασης. Επίσης αναπτύσσεται η αγάπη την κλασική μουσική.
  • Βοηθάει να αποκτήσετε γυμνασμένους μύες και καλλίγραμμο σώμα: Ως αεροβική άσκηση, το μπαλέτο συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση και ενδυναμώνει τους μύες της πλάτης και τους κοιλιακούς μύες, χτίζοντας δυνατά, ευλύγιστα και σμιλεμένα κορμιά με τονωμένους μύες, χωρίς να προσθέτει όγκο.
  • Τονώνει την εμπιστοσύνη: Ακόμα και αν δεν είναι βασικός στόχος ο χορός μπροστά σε μεγάλο κοινό, η δυνατότητα εκτέλεσης βημάτων χορού και κινήσεων με χάρη μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της εμπιστοσύνης. Όσα περισσότερα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχετε ότι μπορείτε να χορέψετε καλά.
  • Συμβάλει στην σωστή στάση του σώματος: Το μπαλέτο βοηθάει να στέκεται σωστά το σώμα στην καθημερινότητα.
  • Προσφέρει ευελιξία και δύναμη στο σώμα: Ο κλασικός χορός συνδέεται με αυξημένη αντοχή και ευελιξία στο σώμα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Τα πάντα Γύρω από το Χορό...

” Σχολή χορού Rial Dance τα πάντα γύρω από το χορό.
Διδάσκονται όλα τα είδη χoρού σε όλες τις ηλικίες.
Τμήματα παιδικά- εφηβικά – ενηλίκων “
Λουτρών 8, Λαγκαδάς 57200 Θεσσαλονίκη
Υποκ/μα: 16ο χλμ. Θεσσαλονίκης –Λαγκαδά
τηλ: 23940 23883 email: info@rialdance.gr